‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer bekroond met een Gouden Boek

Next Post
Previous Post


5 november 2020 | Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in december 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

• Ilja Leonard Pfeijffer
Grand Hotel Europa
De Arbeiderspers, 2018
9789029526227, hardcover, 552 pagina’s, € 26,99

<< o.a. te koop via bol.com >>


Vandaag is Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in december 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Pfeijffer werd verrast door radiopresentator Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal, met dit eervolle nieuws.

‘Dat een rijk en literair boek als Grand Hotel Europa zo’n groot publiek heeft bereikt is prachtig nieuws, een Gouden Boek rijken we namelijk niet dagelijks uit, het stemt dan ook hoopvol! Er wordt wel eens gesproken over bestsellerisering, maar als dit de Nederlandse bestsellers zijn, die vervolgens ook nog eens de rest van de wereld veroveren, dan mogen we daar allemaal trots op zijn!’
(Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB)

Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk.
De vertalingsrechten van Grand Hotel Europa zijn aan 19 taalgebieden verkocht.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.