De literaire adventskalender van deBuren

Next Post
Previous Post

 

Deze literaire adventskalender bevat 25 boekjes, een voor elke ochtend van december in de aanloop naar kerst – maar zeker ook lang daarna.


deBuren

De literaire adventskalender
Pelckmans, november 2022
9789464019506, 632 pagina’s, € 45,00

<< o.a. te koop via bol.com >>

Kraak elke dag een kaft en verheug je op meer dan 40 kortverhalen, beeldverhalen en gedichten van Vlaamse en Nederlandse schrijvers. Voor de samenstelling van deze bloemlezing puurde Vlaams-Nederlands Huis deBuren uit zijn vele literaire initiatieven. Duik in de eigenzinnige stadsportretten van citybooks, krijg het warm van de erotische kortverhalen van Het Rode Oor en ontdek het indrukwekkende talent van de schrijfresidenten die de voorbije 10 jaar met deBuren naar Parijs trokken. De literaire adventskalender serveert je elke dag een snuifje schrijfkunst uit Vlaanderen en Nederland om het eindejaar te kruiden.

25 boekjes in één mooie box. Lize Spit, Saskia De Coster, Tülin Erkan, Arnon Grunberg, Chika Unigwe, Bernard Dewulf en heel wat andere grote en (nog) kleine namen zorgen voor bijna een maand lang lettergenot, elke dag een nieuw literair snoepje.

deBuren – In 2004 richtten de Vlaamse en Nederlandse regeringen samen het Vlaams-Nederlands Huis deBuren op als culturele organisatie en als een ruimte voor debat en reflectie. deBuren biedt vanuit hartje Brussel een forum voor cultuur, samenleving en politiek van de Lage Landen. [website]

Op zoek naar meer leuke adventkalenders in ‘boekensfeer’?
Kijk dan eens op de website van ETSY waar de zoekopdracht ‘Book Advent Calendar‘ een grote hoeveelheid leuke en creatieve verrassingen te voorschijn tovert.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.