‘Eindeloze vlucht’ – Het leven van Joseph Roth

Next Post
Previous Post

 


In deze eerste biografie van Joseph Roth in Nederlandse vertaling volgt de Engelse journalist en biograaf Keiron Pim Roth langs alle etappes van zijn leven.

• Keiron Pim
Eindeloze vlucht
Het leven van Joseph Roth
Atlas Contact, november 2022
9789025473099, paperback,
656 pagina’s, € 32,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, tot ondergang gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die haar hoogtijdagen vlak voor de Eerste Wereldoorlog beleefde. Hij was een scherpzinnig waarnemer en chroniqueur van zijn eigen tijd en een duistere profeet van de onze.

In deze eerste biografie van Joseph Roth in Nederlandse vertaling volgt de Engelse journalist en biograaf Keiron Pim Roth langs alle etappes van zijn leven. Roths geboortegrond en jeugd aan de rand van de joodse gemeenschap vormden een onuitputtelijke, haast mythische bron voor meesterwerken als Radetzkymars en Job. Zijn jaren als verslaggever in onder andere Wenen en Berlijn tijdens het interbellum inspireerden hem tot bijna profetische romans als Rebellie en Rechts en links.

Pim brengt in dit meeslepende standaardwerk de fijnmazige verbanden in kaart tussen de levens­weg en het werk van een van de grootste Europese schrijvers van de twintigste eeuw.

Joseph Roth (1894-1939) bij wikipedia
Nederlandstalige boeken van Joseph Roth bij bol.com

Vertaler Lidwien Biekmann

Keiron Pim schreef eerder een goed ontvangen biografie van een sleutelfiguur in de Londense muziekwereld van de jaren ’60. Hij publiceerde o.a. in The Guardian, The Daily Telegraph en The Spectator. Pim woont in Norwich en doceert creative writing aan de University of East Anglia. [website]

De Engelse uitgave Endless Flight verschijnt in oktober 2022 bij Granta.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.