‘Zijn eigen land’ – Robbert Ammerlaan op reis door de werkkamer van Harry Mulisch

Next Post
Previous Post

ammerlaan-reis-mulisch-2016Robbert Ammerlaan
Zijn eigen land
Een reis door de werkkamer van Harry Mulisch

Bezige Bij, november 2016
416 pagina’s
> softcover € 39,99 | bestel bij bol.com

Aan de hand van uniek materiaal reconstrueert Robbert Ammerlaan de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in leven en werk van Harry Mulisch: de relatie tot zijn ouders, het vertrek van zijn moeder, de oorlogsjaren, de dood van zijn vader, de ontdekking van zijn schrijverschap, zijn liefdes en vriendschappen, de totstandkoming van zijn belangrijkste werken, de verhouding tot zijn collega’s, de geboorte van zijn kinderen.

Zijn eigen land is vooral een biografisch reisverhaal: het verslag van een ervaring, van een avontuurlijke zoektocht in Mulisch’ literaire laboratorium – een reis die nieuwe feiten aan het licht brengt, verklaringen oplevert, verrassende vondsten doet, onbetreden terrein verkent en onbekende schatten opdelft.

Bij zijn leven was Harry Mulisch een opvallende, publieke figuur, die bewondering oogstte, maar ook antipathie opriep, die volop zichtbaar was, maar voor de meesten toch onbekend en ongrijpbaar bleef.

boekpresentatie – Op 3 november 2016 is er in Spui25 een bijeenkomst waar Joost de Vries auteur Robbert Ammerlaan zal interviewen over ‘Zijn eigen land’.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.