Wessel te Gussinklo wint met De hoogstapelaar de Zeeuwse Boekenprijs 2019

Next Post
Previous Post

9 november 2019 | Wessel te Gussinklo heeft met zijn boek De hoogstapelaar de Zeeuwse Boekenprijs 2019 gewonnen. De prijs werd voor de 17e keer uitgereikt, in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

• Wessel te Gussinklo
De hoogstapelaar
Koppernik, 2019

o.a. te koop via bol.com >>


Ewout Meyster is zeventien en denkt de wereld en het leven begrepen te hebben, en dat zal hij zijn naïeve vriendjes wel eens tonen.

Ewouds geworstel, zijn streven naar macht, zijn arrogante gedrag. Hij is voortdurend bezig om anderen te imponeren. Te Gussinklo maakt dit ongemakkelijke proces van een jongeman die balanceert tussen wie hij is en wie hij wilt zijn pijnlijk voelbaar. Deze roman is een literair werk van blijvend grote betekenis. (jury)

  • meer over Wessel te Gussinklo (1941) bij wikipedia

Met De Hoogstapelaar wordt de trilogie over het leven van Ewout Meyster afgerond.  Deel 1 is ‘De verboden tuin’ uit 1986 (won de Anton Wachterprijs) en deel 2 ‘De opdracht’ uit 1995 (won o.a. de ECI-prijs en de F. Bordewijkprijs).

De andere genomineerde titels waren:

>> klik op de titel voor meer informatie over de boeken bij bol.com

Jury – Han Polman, commissaris van de Koning, Anya Marinissen en Perry Moree van de ZB, kunstenaar Yvon Né, documentairemaker Margot Schotel en Arie-Leen Kroon van de PZC.

Prijs van de Zeeuwse boekhandel – schrijver Jan Vantoortelboom kreeg de Zeeuwse boekhandelsprijs, een oeuvreprijs die jaarlijks wordt toegekend aan iemand die zich voor het Zeeuwse boek inzet.

Accolades (aanmoedigingsprijzen) – De accolade Beste wetenschappelijke uitgave 2019 is voor ‘Van Wijs en Waan – 250 jaar verzamelen’ van auteur Katie Heyning.
De accolade Meest originele uitgave ging naar ‘Het boek van het leven’ (Over bolle buiken, bonenbaby’s en kraamfeesten) van auteur Floortje Zwigtman.

  • Zeeuwse Boekenprijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste boek over een Zeeuws onderwerp of van een auteur met een Zeeuwse achtergrond

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.