Verhalen uit de Nederlandse wielerliteratuur, verzameld door Arthur van den Boogaard

Next Post
Previous Post

boogaard-wielerverhalen-2015Arthur van den Boogaard (samenst.)
De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalen

Uitgeverij Prometheus, juni 2015
hardcover, 416 pagina’s
ISBN 9789044628289, verkoopprijs € 24,95
(bestel)

Schrijver en journalist Arthur van den Boogaard (1969) bespreekt sinds 1999 wekelijks in Het Parool een of meerdere sportboeken. Eerder publiceerde hij de bloemlezing ‘Sport, de 142 beste Nederlandse en Vlaamse sportverhalen van 1880 tot nu’ en schreef hij onder meer ‘Slipstroom, een kleine geschiedenis van schrijven en wielrennen’ en ‘Zo speelden wij, Nederland in veertien legendarische voetbalwedstrijden’. Voor De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalen heeft hij zich volledig op de wielerliteratuur gestort.

Wat zou wielrennen zijn zonder verhalen? Al vanaf het begin, eind negentiende eeuw, voelen schrijvers en journalisten zich aangetrokken tot strijdende wielrenners: aanvankelijk op de baan, maar al snel ook in wegwedstrijden. Met de belangrijke plek van de fiets in onze samenleving kent ook het wielrennen een lange Nederlandse traditie. Alle reden voor een bloemlezing van Nederlandstalige wielerverhalen.

Romantische beschouwingen, dopingonthullingen, beschrijvingen van de harde realiteit van de koers, fictieve verhalen, reconstructies, columns en zelfs een enkel interview krijgen een plaats in deze bloemlezing.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.