Vijftiende editie van de Dikke Van Dale

Next Post
Previous Post

Vanaf 6 oktober 2015 is er een nieuwe Dikke Van Dale. Het is de vijftiende editie. De laatste papieren editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal verscheen in 2005. Dat bestond uit drie delen met in totaal 4.464 bladzijden. Van Dale publiceert sindsdien wel elk halfjaar een update van de digitale versie.


Nieuw – De Dikke Van Dale is dikker dan ooit met maar liefst 18.000 nieuwe trefwoorden uit het Nederlandse en Vlaamse taalgebied.
Er zijn duizenden nieuwe betekenissen toegevoegd die worden verduidelijkt door nieuwe voorbeeldzinnen.
Nieuwe uitdrukkingen zijn opgenomen, bijvoorbeeld buiten de doos denken en een stip op de horizon zetten.
Met illustraties – Bij circa 500 trefwoorden die lastig uit te leggen zijn, staan nu illustraties: kleine lijntekeningen die de betekenisomschrijving verhelderen.
Kleur en symbolen – Bij het nieuwe ontwerp van de cassette van de Dikke Van Dale 15 is veel kleur gebruikt. Maar ook in de boeken worden de verschillende onderdelen door kleurgebruik van elkaar onderscheiden, en verduidelijken kleine symbolen de woordkenmerken of lexicografische elementen.
Kaderteksten met weetjes – Verspreid door de Dikke Van Dale staan kaderteksten met taalweetjes. Onderwerpen als nadruktekens, alliteratie en variatie komen hierin aan bod.

  • Verkoopprijs  van € 179,00 > nu voor € 75,00 >> bestel 

Met de aanschaf van de Dikke Van Dale krijg je ook een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online.

UPDATE – 22 februari 2016 – De Dikke van Dale is uitgekozen bij De Best Verzorgde Boeken van 2015.

daniels-vandale-2014zie ook…

In 2014 vierde de Dikke Van Dale zijn 150-jarig bestaan. Bij die gelegenheid verscheen ‘Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale’.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.