Tien kanshebbers voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019

Next Post
Previous Post

5 juli 2019 | De longlist voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019 is bekend. Tien historische boeken, die een algemeen publiek aanspreken, maken kans op de prijs van 20.000 euro, die op 27 oktober wordt uitgereikt. 

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019:

>> klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

JurySybrand Buma (voorzitter), burgemeester van Leeuwarden en oud-fractievoorzitter van het CDA; Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Uitreiking – Op 7 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 27 oktober 2019 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

> De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis

  • Libris Geschiedenis Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.