ANV stopt na 5 jaar als sponsor van de Debutantenprijs

Next Post
Previous Post

06 juli 2019 | In het boekje van de Dordtse Boekenmarkt, waar morgen de winnaar van de jaarlijkse ANV Debutantenprijs bekendgemaakt wordt, valt te lezen dat de Debutantenprijs op zoek moet naar een nieuwe sponsor.

Het Algemeen-Nederlands Verbond, vereniging voor samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen, stopt na vijf jaar met de sponsoring van de Debutantenprijs. Deze prijs wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd door de stichting Dordt Literair.

De prijs werd in 1995 als de toenmalige Dordtse Debutantenprijs (later Debutantenprijs) voor het eerst toegekend aan Anna Enquist voor haar roman Het meesterstuk.

De prijs, toen 9999 gulden, was een initiatief van de literaire stichting Perspektief (nu: DordtLiterair) en de gemeente Dordrecht, die de financiën beschikbaar stelde. Na het wegvallen van de gemeente Dordrecht als ondersteuner nam financieel adviesbureau Academica in 2008 het sponsorschap op zich. Na zeven jaar besloot Academica in 2014 als sponsor te stoppen.

Eind 2014 besloot het Algemeen-Nederlands Verbond zich in ieder geval voor vijf jaar als sponsor te verbinden aan deze mooie literaire prijs, die in die twintig jaar van zijn bestaan een grote naam en faam heeft verworven.

Helaas besloot de vereniging ANV de periode van vijf jaar niet te verlengen en moet de Debitantenprijs op zoek naar een nieuwe sponsor.

website Dordt Literairwebsite ANVwebsite Dordtse Boekenmarkt

  • ANV Debutantenprijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut
Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.