De ANV Debutantenprijs 2019 naar twee winnaars

Next Post
Previous Post

7 juli 2019 | Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Dordrechts Museum is de ANV Debutantenprijs voor de 24ste keer uitgereikt. De Lezersjury heeft Mirthe van Doornik met haar boek Moeders van anderen (Uitgeverij Prometheus) als winnaar gekozen. Voor het eerst heeft ook de vakjury een winnaar gekozen en wel Marieke Lucas Rijneveld met haar boek De avond is ongemak (Uitgeverij Atlas Contact).

Naast deze twee was Persis Bekkering met Heldenleven (Uitgeverij Prometheus) de derde genomineerde. De twee winnaars ontvingen ieder 3000 euro en de troostprijs leverde Persis Bekkering toch nog 1000 euro op.

Het prijzengeld voor de Debutantenprijs werd dit jaar voor het laatst beschikbaar gesteld door het Algemeen Nederlands Verbond, maar deze organisatie stopt nu met de sponsoring.

De vakjury bstond uit Jelle van Riet, Mirjam Piters, Kees Snoek en Arjan Peters met Erica van Buuren als voorzitter. Zij stelden uit een totaal van 80 ingezonden fictiedebuten, die in 2018 zijn verschenen, de shortlist van de drie nominaties voor de lezersjury samen.

Klik op de titels van de drie genoemde boeken voor meer informatie bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.