Thalia Verkade en Marco te Brömmelstoet winnen de Brusseprijs 2021

Next Post
Previous Post


05-06-2021 | De Brusseprijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek van het afgelopen jaar is gewonnen door Thalia Verkade en Marco te Brömmelstoet met ‘Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer steeds asocialer werd.’

• Thalia Verkade, Marco Te Brömmelstroet
Het recht van de snelste
Hoe ons verkeer steeds asocialer werd
de Correspondent, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>

In dit boek gaan journalist Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen – en laten zien dat een heel andere inrichting mogelijk is.

“Alle vijf de boeken zijn juwelen, maar het boek dat we bekronen kan ook een instrument zijn waarmee je aan de slag gaat. Op de overige vier boeken zal in de toekomst vaak worden teruggegrepen, maar het boek dat we bekronen grijpt vooruit.” (jury)

De winnaar werd bekendgemaakt in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Het prijzengeld van 10.000 euro is beschikbaar gesteld door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Genomineerd waren:

>> klik op titel voor meer info over de boeken via bol.com

Jury – Voorzitter Gerri Eickhof (NOS journalist), Maarten Dessing (Boekblad), Pieter van Os (NRC Handelsblad en winnaar Brusseprijs 2020), Martha Riemsma (hoofdredacteur Tubantia) en Yvonne Zonderop (ex-adjunct hoofdredacteur de Volkskrant).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.