‘Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar’ – nieuwe prijs voor non-fictieboeken

Next Post
Previous Post


De ‘Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar’ is een nieuwe Nederlands-Vlaamse prijs voor non-fictieboeken die in 2022 voor het eerst zal worden uitgereikt.

 

Het wordt tijd voor een Grote Non-Fictie Prijs van Nederland en Vlaanderen, gejureerd – van longlist tot winnaar – door een vakjury. In aanmerking komen boeken die zich zowel inhoudelijk onderscheiden (met nieuwe ideeën, oorspronkelijke onderwerpen of een urgente bijdrage aan een maatschappelijk debat) als door de kwaliteit van schrijven.

Dit idee, uit een opiniestuk in de NRC van 30 januari 2018, is zowaar gerealiseerd en zal in april van het volgend jaar concreet worden met de uitreiking van de eerste ‘Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar’, met een prijzengeld van 15.000 euro voor de winnende schrijver.

De prijs is een initiatief van de Stichting Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar. De jury bekijkt alle inzendingen en maakt op 2 februari 2022 de longlist bekend. Op 2 maart 2022 volgt de shortlist en op 12 april de uitreiking. (Data onder voorbehoud.)

Jury – In de eerste jury zitten schrijver Saskia De Coster, politiek journalist Ivan De Vadder, historicus Nadia Bouras, filosoof Miriam Rasch en Karel Degraeve, adjunct-hoofdredacteur van Knack, tevens mediapartner.

  • Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar (PBBJ) | site | wikipedia | berichten
    Nederlands-Vlaamse prijs voor het beste non-fictieboek van het afgelopen jaar

winnaars

Nieuwe prijs, beheerd door de Stichting Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar, die in 2022 voor het eerst wordt uitgereikt. Het prijzengeld bedraagt 15.000 euro.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.