Shortlist Kookboek van het Jaar 2021

Next Post
Previous Post

27-10-2021 | Voor de Kookboek van het Jaar-verkiezing heeft een vakjury 6 titels genomineerd. Op 16 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Een vijfkoppige vakjury van de onafhankelijke Kookboek van het Jaar-verkiezing heeft uit 61 inzendingen van 25 uitgeverijen 6 titels genomineerd. Het culi-platform Food and Friends organiseert dit jaar de grootste kookboeken verkiezing van Nederland en België, met een vakjury- en een publieksprijs, waar zowel Nederlandse als vertaalde kookboeken aan meedoen.

De genomineerden:

Deze titels maken kans op de vakjury-prijs die op 16 November 2021 bekendgemaakt zal worden tijdens het live programma om 10.00 uur bij Koffietijd op RTL4. Ook ontvangen dan de beste kookboeken-fotograaf en -vormgever een persoonlijke award.

DE VAKJURY – De jury van de Food and Friends Kookboek van het Jaar-verkiezing bestaat dit jaar uit Bart van Berkel, chef en winnaar Masterchef, Bibi Loomans, redactiecoördinator culinair Koffietijd, Dana Ploeger, freelance redacteur Trouw, Jan-Hein Wierts, product manager Nederlands boek bij de Audax group en Lyan van Furth, foodfotograaf en tweevoudig winnaar van de Foodelia Awards, de Oscars voor de beste culinair fotografen ter wereld.

DE FOOD AND FRIENDS PUBLIEKSPRIJS
 – Alle 61 inzendingen maken kans op de Food and Friends publieksprijs 2021. Iedereen kan via www.foodandfriends.nl/kookboekvanhetjaar een stem uitbrengen op een persoonlijk favoriet en krijgt het gratis Food and Friends Kookboek van het Jaar Emagazine kado.

—————————-

  • Kookboek van het Jaar | site | wikipedia | berichten
    jury- en publieksprijs voor het beste kookboek

winnaars
2021 - Manon Proper, Bistro Manon ; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin (Good Cook)
2017 - David Frenkiel en Luise Vindahl, The Green Kitchen at Home ; gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag (Uitgeverij Becht)

In 2021 herleeft de Kookboek van het Jaar verkiezing, nu georganiseerd door het kookplatform Food and Friends.
Van 2007 t/m 2017 vond de Kookboek van het Jaar verkiezing plaats, gekoppeld aan de Kookboeken7daagse, georganiseerd door Fusina Verloop.
(In 2015 begon de CPNB met de Kookboekenweek en het Gouden Kookboek.)

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.