Prijs Beste Rotterdamse Boek 2017 voor Ernest van der Kwast

Next Post
Previous Post

22 november 2017 | De winnaar van de prijs voor het Beste Rotterdamse Boek 2017 is Ernest van der Kwast met zijn boek ‘Het wonder dat niet omvalt’. Dat werd vanavond bekendgemaakt in het Bibliotheektheater.

Ernest van der Kwast won met zijn boek Het wonder dat niet omvalt de harten van de jury en van het publiek dat heel de maand oktober mocht stemmen voor het Beste Rotterdamse Boek 2017.

‘Rotterdam is een koude, harde stad, een stad van architectonische iconen, waar het vaak regent en altijd waait. Maar ook hier is poëzie, als je op een andere manier, als je werkelijk, naar de dingen kijkt. Rotterdam is een stad die gemaakt is door mensen. En elk van die mensen blijkt speciaal, als je daar de tijd voor neemt. Niet alleen de schrijver van dit boek wint met deze prijs, met deze prijs winnen alle mensen over wie zijn boek gaat. (jury)

De jury bestond uit Raoul de Jong (Rotterdams auteur én prijswinnaar van de vorige editie), Mariska Verhulst (artistiek leider van festival Duizel in het Park), Theo Kemperman (directeur van Bibliotheek Rotterdam) en het publiek.

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd met meer dan 100.000 verkochte exemplaren.

De prijs voor het Beste Rotterdamse Boek werd dit jaar voor de negende keer uitgereikten de winnaar ontving een cheque van 1000 euro.

De andere genomineerden waren:

Beste Rotterdamse Boek | site | wikipedia | berichten
voor boeken die nadrukkelijk handelen in Rotterdam en/of zijn geschreven door een auteur uit Rotterdam of de regio Rijnmond (2-jaarlijks)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.