Sjiek Literatuurprijs – zes titels op shortlist van een nieuwe Limburgse literaire prijs

Next Post
Previous Post

23 november 2017 | Vandaag werd de shortlist bekendgemaakt van de Sjiek Literatuurprijs, een nieuwe Limburgse prijs voor een recente, Nederlandstalige roman waarin Limburg een rol speelt. Op zondag 21 januari 2018 wordt de Sjiek Literatuurprijs voor het eerst uitgereikt, tijdens het nieuwe Festival Sjiek in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

De jury, bestaande uit redacteur/auteur Daan Doesborgh, L1-cultuur-redacteur Jolien Linssen en oud-streektaalfunctionaris Pierre Bakkes, heeft uit een longlist van 18 boeken een shortlist van 6 boeken samengesteld.

De genomineerden zijn:

klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

De prijswinnaar wordt op op 21 januari 2018 bekendgemaakt tijdens Festival Sjiek, een gratis toegankelijk festival in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, waarin zowel Nederlandstalige als Limburgstalige muziek, theater, literatuur en film in de schijnwerpers staan.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-. Hiervan is € 1.000,- gereserveerd als vergoeding voor enkele optredens van de winnende auteur op Limburgse middelbare scholen om ook daar aandacht te vragen voor literatuur met een link met Limburg.

  • Sjiek Literatuurprijs | site | berichten
    voor een recente, Nederlandstalige roman waarin Limburg een rol speelt

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.