Dichter Alfred Schaffer bekroond met Charlotte Köhler Prijs 2017

Next Post
Previous Post

24 november 2017 | Dichter Alfred Schaffer ontvangt de Charlotte Köhler Prijs voor zijn bundel Mens Dier Ding (De Bezige Bij). De prijs van 15.000 euro wordt op acht december uitgereikt.

De bundel werd eerder genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2015 en bekroond met de Awater Poëzieprijs 2014 en de Paul Snoekprijs 2016.

Met Mens Dier Ding stort Alfred Schaffer zich op de geschiedenis van de negentiende-eeuwse Zuid-Afrikaanse legerleider Shaka Zoeloe en de beeldvorming rond diens persoon.

Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een beginnende Nederlandstalige auteur of vertaler, naar Enne Koens gaat. Aan deze bekroning is een bedrag van 5.000 euro verbonden.

De Charlotte Köhler Prijs is een driejaarlijkse onderscheiding voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven. Beide prijzen worden uitgereikt op vrijdagmiddag 8 december a.s. tijdens de Dag van de Bellettrie in Amsterdam.

De jury voor de Charlotte Köhler Prijs bestond dit jaar uit Laurens Ham, Erwin Jans en Miek Zwamborn. De Jury voor het Stipendium bestond uit Sara van den Bossche, Annemarie Terhell en Derk Visser.

  • Charlotte Köhler Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven (3-jaarlijks)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.