‘Parijs is een feest’ – memoires van Ernest Hemingway over Parijs in de jaren twintig

Next Post
Previous Post

hemingway-parijs-2016Ernest Hemingway
Parijs is een feest
privé-domein
Uitgeverij De Arbeiderspers, juni 2016
paperback met flappen, 256 pagina’s
ISBN 9789029509978, verkoopprijs € 24,99
(bestel bij bol.com)

In 1921, kort na zijn huwelijk, vetrok Hemingway naar Parijs als buitenlands correspondent voor de Toronto Star. Met een introductiebrief wist hij toegang te krijgen tot de salon van Gertrude Stein en de literaire kring rond Ezra Pound. Op die manier kwam hij weldra ook in contact met Wyndham Lewis, Sylvia Beach, James Joyce en anderen.

In 1956, tijdens een lunch van Hemingway met zijn biograaf A.E. Hotchner in het Parijse Hotel Ritz, werd hij gewezen op twee kleine hutkoffers die in 1928 in de kelder van het hotel waren opgeslagen. In deze koffers vond Hemingway de aantekenboekjes terug die hij in de jaren twintig volgeschreven had met zijn observaties van het Parijse literaire wereldje.

Op briljante wijze brengt hij de uitbundige stemming van Parijs na de Eerste Wereldoorlog tot leven.

De eerste editie van ‘A Moveable Feast’ verscheen in 1964, drie jaar na de dood van Ernest Hemingway. Een herziene uitgave van zijn kleinzoon Seán Hemingway werd gepubliceerd in 2009. Beide edities werden bekritiseerd omdat veranderingen buiten de auteur om in de tekst waren aangebracht.

Deze nieuwe, gerestaureerde editie is gebaseerd op het originele manuscript zoals de auteur het had willen uitgeven en verschijnt in een geheel nieuwe vertaling van Arie Storm.

hemingway-parijs-2-20162 edities

naast de privé-domein uitgave verschijnt tegelijk ook een ‘gewone’ paperback van ‘Parijs is een feest’, met een verkoopprijs van € 18,99 (bestel)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.