‘Oud Papier’ – klassieker van Leen Huet in de reeks Davidsfonds Essays

Next Post
Previous Post

 


Heruitgave van de klassiek geworden essaybundel uit 1998 waarin de schrijfster, kunsthistorica en filosofe Leen Huet op een begeesterende manier schrijft over de liefde voor het ondergesneeuwde of vergeten boek.

• Leen Huet
Oud papier
Davidsfonds, februari 2021
9789002269301, paperback, 192 pagina’s, € 22,50

<< o.a. te koop via bol.com >>
< of bij uw lokale boekwinkel >


Zelden is op zo’n begeesterende manier over de liefde voor het ondergesneeuwde of vergeten boek geschreven als in de klassiek geworden essaybundel (1998) van de Vlaamse schrijfster, kunsthistorica en filosofe Leen Huet. In tweedehandsboekhandels en antiquariaten laat ze zich leiden door het toeval. Oud papier is een aanstekelijke lofzang op de literatuur in al haar facetten, die ook bij de lezer tot een onstuitbare leeshonger kan leiden. (uitgever)

‘Oud Papier’ verschijnt in de reeks Davidsfonds Essays, een forum voor “de beste essayisten uit binnen- en buitenland. Grote namen van vandaag staan er naast vergeten essayisten van vroeger. Werk van grote literaire kanonnen staat zij aan zij met filosofische denkoefeningen. Eén criterium ligt vast: de kwaliteit”.

“Oud Papier” is een bloemlezing uit columns over antiquariaatsboeken die Leen Huet schreef voor het Vlaamse dagblad De Morgen. In een interview in de Campuskrant van KU Leuven zegt ze daarover: “Omdat ik werkloos was, kon ik mij alleen boeken uit tweedehandswinkels permitteren. Dus deed ik De Morgen een voorstel: elke maand een recensie over een vondst uit het antiquariaat.”

de pers bij de uitgave in 1998…

“Een opgespoord boek is voor Leen Huet nooit alleen maar een vreugde op zich, maar evenzeer een aanleiding voor een zo vermakelijk mogelijk verhaal dat daarmee te maken heeft.” Jeroen Overstijns in De Standaard; 24/12/1998

“Lezend in Leen Huet wil je verder lezen. Boeken die gewijd zijn aan andere boeken kunnen wel degelijk opwindende literatuur zijn.” Utrechts Nieuwsblad (1998)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.