‘De bibliotheek van Parijs’ – roman van Janet Skeslien-Charles over een bieb in oorlogstijd

Next Post
Previous Post

 


Parijs 1939: De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten…

• Janet Skeslien-Charles
De bibliotheek van Parijs
Luitingh-Sijthoff, februari 2021
9789024594122, paperback, 432 pagina’s, € 20,99
vertaling: Selma Soester

<< bekijk bij bol.com >>

Van de ene dag op de andere verandert alles. De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen. Maar wanneer Odile ontdekt dat haar vader, een politieman, nauw betrokken is bij het handhaven van het naziregime, raakt zij in een groot persoonlijk conflict. Heeft zij de moed om de juiste keuzes maken?

De bibliotheek van Parijs van Janet Skeslien Charles is een onvergetelijk verhaal over familie, vriendschap, liefde en de verbindende kracht van literatuur. (uitgever)

Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de website van de The American Library in Paris is daarover meer te lezen.

Ook op de website van schrijfster Janet Skeslien-Charles is veel achtergrond-informatie te vinden over de personen en gebeurtenissen die een rol speelden in de beschreven gebeurtenissen.

The library was established in 1920 under the auspices of the American Library Association‘s Library War Service with a core collection of books and periodicals donated by American libraries to United States armed forces personnel serving their allies in World War I. [wikipedia]

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.