‘Onzichtbare boeken’ – Thomas Heerma van Voss over 5 jaar Babel & Voss Uitgevers

Next Post
Previous Post

heermavanvoss-onzichtbare-2014Thomas Heerma van Voss
Onzichtbare boeken

Uitgeverij Babel & Voss, november 2014
paperback met flappen, 48 pagina’s
ISBN 9789490950101, verkoopprijs € 6,95
[bestel]

Uitgeverij Babel & Voss bestaat in november 2014 vijf jaar en viert dat met een bijzondere uitgave van de hand van de schrijver Thomas Heerma van Voss.

Babel & Voss Uitgevers werd in 2009 opgericht. Initiatiefnemers waren de schrijver Daan Heerma van Voss, de journalist en latere Das Magazin-redacteur Daniël van der Meer en auteur en uitgever Reinjan Mulder. Na korte tijd verliet Daan Heerma van Voss de uitgeverij en zijn plaats werd ingenomen door zijn broer Thomas.

In het boek Onzichtbare boeken beschrijft Thomas Heerma van Voss niets minder dan de Werdegang van Nederlands origineelste uitgeverij, aan de hand van een aantal opmerkelijke wapenfeiten en titels die in die vijf jaar werden uitgebracht. Het ontstaan van de spraakmakende bundel Wat we missen kunnen wordt uit de doeken gedaan, het ‘manifest tegen de overdaad’, waarin dertig toonaangevende schrijvers zich tegen het ‘teveel’ keerden, de lotgevallen van het filosofieboek Echte boer zoekt dito vrouw, en ook die van de voor de Europese literatuurprijs genomineerde roman Zeezwijgen.

Maar Onzichtbare boeken is meer dan het zoveelste jubileumboek. Het presenteert ook een visie op de toekomst van het snel veranderende boekenvak en is tegelijk een ontroerende, persoonlijke herinnering aan de vele hoogtepunten uit de afgelopen vijf jaar. 

babel-en-voss-logo

het logo van Babel & Voss, ontworpen door Piet Parra

Voorpublicatie – Lees vast een stukje van de tekst bij Das Zahngold, 21 nov. 2014

Boekpresentatie – Op 27 november 2014 wordt ‘Onzichtbare boeken’ gepresenteerd in Boekhandel het Martyrium in Amsterdam. Onder leiding van Anton de Goede (VPRO) gaan Thomas Heerma van Voss en Luc de Rooy van Uitgeverij Karaat in gesprek over het thema uitgeven in de marge.

over dit boek…

update 20 januari 2015 – Onzichtbare boeken verscheen eind november 2014, tijdens een speciale avond rond kleine uitgeverijen in boekhandel Martyrium in Amsterdam. Het boekje werd bijzonder positief ontvangen en binnen 6 weken moest er al aan een tweede druk worden begonnen, die zal verschijnen op 29 januari 2015.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.