Nieuwe editie van de ‘Codex Seraphinianus’

Next Post
Previous Post

serafini-codex-2013-1Luigi Serafini
Codex Seraphinianus (new edition 2013)

Rizzoli International Publications, november 2013
Hardcover, 396 pagina’s, 33 x 23 cm
ISBN 9780847842131, verkoopprijs € 125,00 [nu voor slechts € 75,99 bij bol.com]

‘A special limited and numbered deluxe edition that includes a signed print’ is te koop voor € 305,00 [bij bol.com]

serafini-codex-1981

1e uitgave 1981, in twee delen, oplage 4000 genummerde exemplaren

In 1981 verscheen de Codex Seraphinianus, een bizar boek van de Italiaanse kunstenaar Luigi Serafini. De Codex is een soort encyclopedie, geschreven in onbegrijpelijk schrift en bevat tekeningen van vreemdsoortige wezens en objecten.

Het boek kreeg een zekere cultstatus en velen hebben pogingen ondernomen om de taal waarin de Codex is geschreven te ontcijferen.
Voor de eerste druk worden hoge prijzen betaald. Het boek is meermalen herdrukt (in Nederland is het in 1983 een keer verschenen bij Meulenhoff/Landshoff) maar al een aantal jaren niet meer te koop.

Er is nu een nieuwe editie verschenen, waarin de eerste twee hoofdstukken zijn voorzien van nieuwe tekeningen en er is een bijlage toegevoegd, “Decodex” van 22 pagina’s, waarin Serafini uitleg geeft over de totstandkoming van de Codex en hoe hij daarbij de hulp kreeg van een witte kat…

serafini-codex-2

An extraordinary and surreal art book, this edition has been redesigned by the author and includes new illustrations. Ever since the “Codex Seraphinianus” was first published in 1981, the book has been recognized as one of the strangest and most beautiful art books ever made. This visual encyclopedia of an unknown world written in an unknown language has fueled much debate over its meaning. Written for the information age and addressing the import of coding and decoding in genetics, literary criticism, and computer science, the “Codex” confused, fascinated, and enchanted a generation.

Bij ISSUU is een volledige bladerversie te bekijken van de eerste Amerikaanse uitgave uit 1983.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.