IJstijd – nieuwe roman van Maartje Wortel

Next Post
Previous Post

wortel-ijstijd-2013Maartje Wortel
IJstijd

Uitgeverij De Bezige Bij, januari 2014
Paperback, 256 pagina’s
ISBN 9789023485414, verkoopprijs € 17,90
[bestel / leesproef]
[ook als e-book € 12,99]

Maartje Wortel werd eind december 2013 in de Volkskrant door honderd recensenten, uitgevers en schrijvers verkozen tot literair talent nr. 1.

In januari 2015 won zij met IJstijd de BNG Bank Literatuurprijs.

Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens, waarmee zij werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs en de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

In januari verschijnt haar derde boek IJstijd.

James Dillard laat het leven over zich heen komen. Hij woont in hotels, bestelt Franse kazen en dure wijnen en gaat soms met een meisje naar bed. Maar met Marie is het anders. Voor het eerst heeft hij het idee dat er echt iets van hem gevraagd wordt.
Tussen James en Marie ontwikkelt zich een uitzonderlijke liefde. Op een klein Zweeds eiland gaat het toch mis: waar James houvast vindt, zakt Marie steeds verder weg in haar zelfverkozen isolement.
Niet veel later krijgt James telefoon. Monica, redacteur van een literaire uitgeverij, heeft een verzoek. Of James een boek wil schrijven. Hij stemt toe, in de hoop eindelijk verlost te worden van zijn verdriet, door opnieuw iemand te worden.

IJstijd is een geestige, ontroerende en slimme roman over de liefde, over literatuur en over identiteit. Bepaal jij wie je bent, of word je gedefinieerd door de omstandigheden? (uitgever)

over dit boek…

prijzen…

  • winnaar BNG Bank Literatuurprijs 2014

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.