Nieuw: Literair Festival Vestdijk in Harlingen

Next Post
Previous Post

Op 19 en 20 juni 2021 is er in Harlingen een literair festival ter ere van Simon Vestdijk. Het is de bedoeling er een jaarlijks festival van te maken, waarbij om de twee jaar ook de Anton Wachter Prijs voor het beste literaire prozadebuut wordt uitgereikt.

Al jaren organiseert Centraal Comité 1945 de Anton Wachter Prijs. Maar toen het comité vorig jaar liet weten de prijs niet meer te kunnen organiseren, werd de bibliotheek gevraagd om de organisatie over te nemen. In samenwerking met de gemeente, Boekhandel Van der Velde en het Hannemahuis heeft de bibliotheek besloten er een jaarlijks festival van te maken. Waarbij eens per twee jaar ook de Anton Wachter Prijs voor het beste literaire prozadebuut wordt uitgereikt.

De eerste editie van het literaire festival staat gepland op 19 en 20 juni aanstaande. Met onder andere Vestdijkkenner Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk zingt Gysbert Japicx, historicus Josse Pietersma, literair talent Joost Oomen, 1ste dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga, Friezen-schrijver Flip van Doorn, muziek en lekker eten.

Vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat het festival kan plaatsvinden en daarom is de kaartverkoop gestart. Het festival vindt plaats in de gezamenlijke tuin achter de bibliotheek, de boekhandel en het Hannemahuis in Harlingen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van der Velde in Harlingen en online via de website van de bibliotheek.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.