David Diop wint International Booker Prize 2021

Next Post
Previous Post


2 juni 2021 | ‘At Night All Blood is Black’, geschreven door David Diop en vertaald uit het Frans door Anna Moschovakis, is de winnaar van de International Booker Prize 2021.

• David Diop
At Night All Blood is Black
Pushkin Press, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>

David Diop has become the first French novelist to win the International Booker prize for translated fiction with At Night All Blood Is Black, his first novel translated into English.

De prijs van £ 50.000 wordt verdeeld tussen David Diop en Anna Moschovakis, waardoor de auteur en vertaler gelijke erkenning krijgen.

De winnaar werd bekendgemaakt door de voorzitter van de jury, Lucy Hughes-Hallett, tijdens een virtuele presentatie vanuit de kathedraal van Coventry.

De debuutroman van Diop, ‘Frère d’âme’ (2018), werd genomineerd voor alle literaire prijzen in Frankrijk, werd bekroond met de Prix Goncourt des Lycéens en staat op de leeslijst van alle middelbare scholen in Frankrijk. De roman stond wekenlang boven aan de Franse bestsellerlijst en wordt in meer dan negen talen vertaald.

Het boek verscheen in het Nederlands als ‘Meer dan een broer‘ (2019), vertaald door Martine Woudt. In 2020 won Diop de Europese Literatuurprijs voor ‘Meer dan een broer’.

 

  • International Booker Prize | site | wikipedia | berichten
    voor de beste naar het Engels vertaalde roman, novelle of verhalenbundel

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.