NBD Biblion wordt de nieuwe hoofdsponsor van de thrillerprijs Gouden Strop

Next Post
Previous Post

16 september 2021 | NBD Biblion wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Gouden Strop. Het prijzengeld voor de schrijver van het beste spannende boek blijft 10.000 euro.

Met ingang van 1 september 2021 is Stichting NBD Biblion de hoofdsponsor van de Gouden Strop, de prijs voor de beste spannende oorspronkelijk Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. De sponsorovereenkomst geldt voor een periode van tenminste drie jaar.

Behalve de Gouden Strop sponsort NBD Biblion ook de Schaduwprijs, de prijs voor het beste en/of meest bijzondere misdaadromandebuut van het jaar.

De prijs, in 1986 in het leven geroepen door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, heeft al meerdere financiers gekend. Vanaf 1990 werd de prijs tien jaar lang gefinancierd door winkelketen Bruna. De laatste grote sponsor was Bookspot, die in 2018 als geldschieter van start ging en de prijzen flink verhoogde tot 20.000 euro. Helaas stopte Bookspot onverwacht al in 2019 als sponsor. Stichting LIRA redde de prijs in 2020 met een subsidie, maar het prijzengeld werd weer verlaagd naar 10.000 euro.

Gelukkig is de Gouden Strop nu weer voor drie jaar verzekerd van steun, dankzij NBD Biblion. Begin juni 2022 zullen de winnaars van de NBD Biblion Gouden Strop en NBD Biblion Schaduwprijs bekend worden gemaakt tijdens de Nederlandse Thrillerprijzen, in de theaterzaal van de Bibliotheek Utrecht aan de Neude. En daarna komt er de Gouden Strop Thriller Tour, een tournee in het najaar van 2022 waar de winnaar van de NBD Biblion Gouden Strop samen met andere Nederlandse thrillerauteurs tien bibliotheken bezoekt.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.