Hans de Geus wint met ‘Hoe ik toch huisjesmelker werd’ de PrinsjesBoekenprijs 2021

Next Post
Previous Post


16 september 2021 | ‘Hoe ik toch huisjesmelker werd’ van financieel journalist Hans de Geus wint de PrinsjesBoekenprijs 2021, de prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar.

• Hans de Geus
Hoe ik toch huisjesmelker werd
Over woonarmoede en ongelijkheid
Wereldbibliotheek, 2021

<< o.a. te koop via bol.com >>

‘Het boek legt op een toegankelijke manier uit hoe de huizenmarkt in elkaar zit en hoe we in de huidige situatie verzeild zijn geraakt. Het levert ‘een bijdrage aan de maatschappelijk discussie, en verhoogt daarmee het niveau van zowel het politieke debat als menig verjaardagsfeest’, aldus juryvoorzitter Mark Verheijen.

De prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar is toegekend aan ‘Hoe ik toch huisjesmelker werd’ van financieel journalist Hans de Geus. Hij ontving de PrinsjesBoekenprijs uit handen van Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn.

Aan de hand van zijn eigen ervaringen bespreekt journalist Hans de Geus de woningmarkt in zijn boek ‘Hoe ik toch huisjesmelker werd’. Hoewel hij geen eigen bovenwoning kon kopen, kreeg hij wel een lening voor appartementen die hij wilde verhuren op de vrije markt. Het is volgens hem een voorbeeld van een woningmarkt die volledig is vastgelopen. In zijn boek wijst hij de vinger naar marktwerking zonder regulering. Dat heeft volgens de financieel journalist geleid tot de ongelijkheid die hij in zijn boek beschrijft.

Ook genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs 2021 waren:

     

jury – Naast juryvoorzitter Mark Verheijen maken Kim van Keken (freelance journalist) en Tom van der Meer (hoogleraar politicologie) deel uit van de jury van de boekenprijs.

De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

  • PrinsjesBoekenprijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste politieke boek van het voorafgaande parlementaire jaar

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.