Luxe editie van ‘Het litteken van de dood’, de biografie van Jan Wolkers

Next Post
Previous Post

Luxe editie, in een eenmalige genummerde oplage van 2000 exemplaren, in cassette, met de biografie van Jan Wolkers en een beeldboek over zijn leven en werk aan de hand van foto’s, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een facsimiledruk van een zelfportret van Jan Wolkers uit 1945.

Ongeveer een jaar voor de dood van Jan Wolkers, beeldend kunstenaar en schrijver van onder meer Turks Fruit en Terug naar Oegstgeest, op 19 oktober 2007, werd Onno Blom door hem aangewezen als biograaf van Wolkers. Hij heeft nog uitgebreid met Wolkers kunnen spreken en kreeg volledige toegang kreeg tot zijn persoonlijke archief.

Na tien jaar is het werk nu gereed en op 19 oktober verschijnt de biografie ‘Het litteken van de dood’ bij uitgeverij De Bezige Bij.

Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarig dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen. 

Naast de gewone uitgave (hardcover, 1168 pagina’s, € 39,99) verschijnt een luxe editie in cassette, met daarin de biografie in een gebonden uitgave, een gebonden beeldboek met leven en werk van Jan Wolkers aan de hand van foto’s, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een facsimiledruk van een zelfportret van Jan Wolkers uit 1945.
Deze luxe editie verschijnt in een eenmalige oplage van 2000 exemplaren, wordt genummerd en voorzien van de handtekeningstempel van Wolkers.

Onno Blom
Het litteken van de dood – biografie Jan Wolkers – Luxe editie in cassette
Bezige Bij, oktober 2017
ISBN 9789023456568, 1440 pagina’s, gebonden € 139,99
> Bestel de luxe editie bij bol.com

of de vriendelijker geprijsde ‘gewone’ editie of e-book > bestel

 

In 2008 verscheen ‘Zo is het genoeg’ waarin Onno Blom het laatste levensjaar van Jan Wolkers beschreef  > bekijk bij bol.com

 

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.