‘Het litteken van de dood’ – de biografie van Jan Wolkers verschijnt 19 oktober

Next Post
Previous Post

Het gaat nu echt gebeuren. Op 19 oktober, de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verschijnt zijn biografie ‘Het litteken van de dood’. Dit verzekerde biograaf Onno Blom tijdens een gesprek met Theodoor Holman in OBA Live op 29 juni 2017.

Kijk hier deze uitzending, vanaf min. 44:25

Ongeveer een jaar voor de dood van Jan Wolkers, beeldend kunstenaar en schrijver van onder meer Turks Fruit en Terug naar Oegstgeest, op 19 oktober 2007, begon Onno Blom als biograaf van Wolkers. Hij heeft nog uitgebreid met hem kunnen spreken en kreeg volledige toegang kreeg tot zijn persoonlijke archief.

Het werk is gereed en de biografie gaat verschijnen bij uitgeverij De Bezige Bij

Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarig dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen. (Najaarsbrochure Bezige Bij)

Naast de ‘gewone’ uitgave (gebonden, 1168 pagina’s, € 39,99) zal er een luxe editie komen: een cassette met de biografie plus een beeldboek over het leven en werk van Wolkers aan de hand van foto’s, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een facsimiledruk van een zelfportret van Wolkers uit 1945.

Deze luxe editie verschijnt in een eenmalige oplage van 2000 genummerde exemplaren, voorzien van een handtekeningstempel van Wolkers. De verkoopprijs wordt € 139,99.

> Bestel de gebonden uitgave bij bol.com
> Bestel de luxe editie bij bol.com

 

In 2008 verscheen ‘Zo is het genoeg’ waarin Onno Blom het laatste levensjaar van Jan Wolkers beschreef  > bekijk bij bol.com

 

 

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.