Shaun Bythell – Dagboek van een boekverkoper

Next Post
Previous Post

Shaun Bythell
Dagboek van een boekverkoper
vertaald door Henny Corver
Thomas Rap, oktober 2017
ISBN 9789400407343, 336 pagina’s
> paperback € 19,99 | bestel

Shaun Bythell is eigenaar van The Bookshop – ’the largest second-hand bookshop in Scotland, with over a mile of shelving supporting roughly 100,000 books’ – in het Schotse boekenstadje Wigtown.

Een boek over zijn dagelijkse belevenissen verschijnt in september bij de Engelse uitgeverij Profile Books en kort daarop is de Nederlandse vertaling te koop.

Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. ‘Die tent bestaat over een jaar niet meer,’ zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat de boekhandel nog steeds en is Shaun de eigenaar van het grootste antiquariaat van Schotland. In Dagboek van een boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben. Ook neemt Shaun ons mee op reis als hij in zijn oude rode Renault door Schotland rijdt op zoek naar bijzondere boeken. Dit is het hartverwarmende verhaal van een man die leeft voor, met en tussen de boeken. (uitgever)

Shaun Bythell aan het woord in deze korte video…

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.