Lof van Sisyphus – Hugo Clauslezing 2013 van Gerard Mortier

Next Post
Previous Post

mortier-clauslezing-2013Gerard Mortier
Lof van Sisyphus
Hugo Clauslezing 2013

Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen, april 2013

Paperback, 32 pagina’s
ISBN 9789085425205, verkoopprijs € 10,00

[o.a. te koop bij bol.com]

De eerste Clauslezing, als onderdeel van een tweedaagse hommage aan de in 2008 overleden auteur Hugo Claus, vond plaats in 2010 in Oostende en werd toen uitgesproken door Gerrit Komrij.

illustr-clauslezing-2013Op 24 maart 2013 werd door Gerard Mortier een tweede Clauslezing uitgesproken in de Bourlaschouwburg te Antwerpen, de plek waar vijf jaar geleden op indrukwekkende wijze afscheid werd genomen van Hugo Claus.

Vanuit een persoonlijke fascinatie vertelde hij hoe Claus een ware kosmopoliet was en de veranderingen in de wereld steeds in zijn boeken wist te vatten.

Deze hommage is nu in boekvorm uitgebracht door De Bezige Bij Antwerpen.

GERARD MORTIER, bekend als een bevlogen operadirecteur met een carrière om u tegen te zeggen (Muntschouwburg Brussel, Salzburger Festspiele, RuhrTriennale, Opéra National de Paris, momenteel Teatro Real Madrid), heeft in de loop der jaren een stevige reputatie verworven als kritisch en vlijmscherp commentator op het culturele en politieke leven in België en Europa. Hij was een goede vriend van Hugo Claus en is altijd een groot bewonderaar van diens oeuvre gebleven.

De Hugo Clauslezing van Mortier werd voorafgegaan door een poëzieprogramma met Frank Aendenboom, Gilda De Bal, Hugo Van Den Berghe, Sofie Decleir, Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck en Vic De Wachter. Zij brachten nog steeds bijzonder actuele gedichten uit de ruim dertig jaar geleden verschenen bundel Van horen zeggen (De Bezige Bij, 1970).

Onderstaande video geeft een impressie van deze avond.

[vimeo]http://vimeo.com/62693462[/vimeo]upload door Behoud de Begeerte, 24 april 2013

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.