De wegen van Couperus – themanummer literair tijdschrift Extaze

Next Post
Previous Post

extaze-6div. auteurs
De wegen van Couperus
themanummer literair tijdschrift Extaze (nr 6)

Uitgeverij In de Knipscheer, april 2013

paperback, 128 pagina’s
ISBN 9789062658282, verkoopprijs € 15,00

[o.a. te koop bij bol.com] = uitverkocht

bestellen als pdf – stuur een e-mail aan: redactie@extaze.nl.
Na betaling van € 7,50 naar girorekening 4617205 t.n.v. Stichting Trespassers W, Den Haag wordt het digitale nummer (pdf) opgestuurd.

Het zesde reguliere nummer van het literair tijdschrift Extaze (april 2013) is een (wel ‘Haags’) themanummer en gaat in zijn geheel over Louis Couperus. De artikelen staan in het teken van ‘de wegen van Louis Couperus’: de reizen in de tijd (in zijn historische romans), de reizen in de ruimte (zijn eigen reizen), de plaatsen in zijn Haagse romans, de plaatsen waar hij zelf heeft gewoond, de wegen die zijn literaire motieven inslaan, zijn ways of life.

Met bijdragen van: Jan-Hendrik Bakker, Jan Paul Bresser, José Buschman, Rob Delvigne, J.M.A. Franse, Jaap Goedegebuure, Cor Gout, Ezra de Haan, Kees ‘t Hart, Hein van der Hoeven, Frans Leidelmeijer, Karin Peterson, Michiel Ramaker, Leo Ross, John Sillevis, Bart Slijper, Murat Tuncal, Gerrit Vennema, Ruud Vermeer, Ruud Verwaal, Theo van der Wacht, Caroline de Westenholz. Beeld: Helene Penninga (tekeningen).

Presentatie – De presentatie van deze uitgave vond plaats in Pulchri, Lange Voorhout, Den Haag op 18 april 2013. Nieuwe nummers van Extaze worden steeds op deze lokatie gepresenteerd met een avondvullend literair programma.


Literair tijdschrift Extaze verschijnt vanaf september 2011 vier keer per jaar. De redactie is gevestigd in Den Haag, wat niet wil zeggen dat de inhoud exclusief Haags is, en in handen van Cor Gout en Els Kort met steun van diverse medewerkers en adviseurs. zie website

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.