‘LEES! Het Boekenfestival’ – nieuw boekenfestijn als opvolger failliete Boekenbeurs Antwerpen

Next Post
Previous Post

‘LEES! Het Boekenfestival’ is een nieuw meerdaags event in Antwerpen. Deze opvolger van de ‘Boekenbeurs’ is te beleven van 1-7 november 2021.

De jaarlijkse publiekstrekker ‘Boekenbeurs Antwerpen’ werd in 2020 voor het laatst gehouden. De beurs werd overschaduwd door de coronacrisis en de toch al wankelende organisator boek.be werd failliet verklaard.

De stad Antwerpen komt nu met een nieuw boekenevenement ‘LEES! Het Boekenfestival’, dat tijdens de herfstvakantie in Antwerp Expo zal plaatsvinden.

Het zal vooral een feest voor het boek worden, in plaats van een traditionele beurs, met events, festivals, expo’s, boekenmarktjes, auteursontmoetingen, signeersessies en literaire wandelingen. De eerste editie zal nog enigszins bescheiden van omvang zijn, omdat de organisatie niet zoveel tijd heeft het allemaal te organiseren.

Het toegangsbewijs voor het boekenfestival kan ook gebruikt worden voor 1 gratis bezoek aan een museum in de stad.

Een ander boekenfestijn dat dit jaar ook voor het eerst wordt georganiseerd is ‘Boektopia’, dat in het najaar in Kortrijk Xpo zal plaatsvinden. Boektopia wordt een driedaags preview evenement waar auteurs en hun verhalen centraal staan.
zie www.boektopia.be

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.