Daniël Vis wint Frans Vogel Poëzieprijs 2021

Next Post
Previous Post

Foto: Irwan Droog


30 september 2021 | De Frans Vogel Poëzieprijs 2021 is toegekend aan de Nederlandse dichter en tekstschrijver Daniël Vis.

De Frans Vogel Poëzieprijs 2021 is toegekend aan de Nederlandse dichter en tekstschrijver Daniël Vis (32 jaar), zo heeft het bestuur van de Frans Vogel Stichting bekendgemaakt.

Vis maakt verrassende onderwerpkeuzes en is wars van moeilijkdoenerij: het zijn vaak rauwe en tegelijk invoelbare teksten. Tragiek en humor liggen in zijn werk dicht bij elkaar. (jury)

De Frans Vogel Poëzieprijs is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor dichters tot en met 33 jaar uit Nederland of Vlaanderen, vernoemd naar de Rotterdamse dichter Frans Vogel en voor het eerst uitgereikt in 2017. Aan de prijs is een bedrag van 1.500 euro verbonden evenals een beeldje van de Rotterdamse kunstenaar Cor Kraat.

De feestelijke uitreiking zal op donderdag 25 november plaatsvinden in de Rotterdamse uitgaansgelegenheid JACK, in samenwerking met de literaire stichting Woordnacht.

Daniël Vis (1988) [website] publiceerde tot nu toe Crowdsurfen op laag water (2014), Insect Redux (2018) en Het weefsel (2020).

  • Frans Vogel Poëzieprijs | site | wikipedia | berichten
    stimuleringsprijs voor jonge Nederlandstalige dichters (2-jaarlijks)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.