Jana Beranováprijs – nieuwe prijs, ingesteld door Rotterdamse literatuurfestival Woordnacht

Next Post
Previous Post

27 september 2019 | Het Rotterdamse literatuurfestival Woordnacht stelt in 2019 de Jana Beranováprijs in: een nieuwe literaire prijs vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter. De prijs wordt tijdens het festival voor de eerste keer uitgereikt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur in Boekhandel Donner.

Gedichten van Jana Beranová zijn op meerdere plekken te zien in het Rotterdamse straatbeeld. In 2009 en 2010 was ze de Rotterdamse stadsdichter. Een bloemlezing van haar gedichten, Werkboek, verscheen in 2011 bij uitgeverij De Geus. Eerder al in 2008 ontving zij de Erasmusspeld voor haar inzet voor de Rotterdamse letteren. De Jana Beranováprijs huldigt haar betekenis als dichter en haar principiële houding op het culturele en sociale vlak.

Jana Beranová (1932) bij wikipedia

De prijs zal jaarlijks worden toegekend aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied die de artistieke vrijheid en integriteit vooropstelt, zonder te hechten aan waardering op grond van conventionele, modieuze of morele criteria. De prijswinnaar wordt in de komende weken bekendgemaakt.

bron: Woordnacht

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.