Catalogus De Best Verzorgde Boeken 2018 | The Best Dutch Book Designs

Next Post
Previous Post

 

In het Stedelijk Museum Amsterdam is de tentoonstelling geopend van de 33 Best Verzorgde Boeken van 2018. Tegelijk verscheen de catalogus met het juryrapport en de technische gegevens van de 33 Best Verzorgde Boeken. De vormgeving van de catalogus, die verschijnt in 33 verschillend gekleurde linnen banden, is dit jaar van de Friese ontwerper Gert Jan Slagter.

• Gert Jan Slagter
De Best Verzorgde Boeken 2018 | The Best Dutch Book Designs
CPNB, september 2019
, hardcover, 352 pagina’s, € 31

o.a. te koop via bol.com >>


Met een historie die teruggaat tot 1926 is de jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken de oudste van Europa.

Uit 295 inzendingen maakte de vakjury een selectie. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

De selectie wordt jaarlijks geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en op een aantal andere plekken in binnen- en buitenland. De presentatie van de Best Verzorgde Boeken 2018 in het Stedelijk Museum is te zien van 25 sep t/m 30 okt 2019.

Tegelijk met de expositie in het Stedelijk verschijnt de tweetalige catalogus The Best Dutch Book Designs / De Best Verzorgde Boeken. Deze presenteert de uitverkozen boeken in woord en beeld. Over elk boek schrijft de jury een beknopt rapport, met gedetailleerde gegevens over materialen en technieken.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.