Hugo Logtenberg wint met ‘De hand van Van Gaal’ de Nico Scheepmaker Beker 2018

Next Post
Previous Post

13 april 2019 | Hugo Logtenberg wint met ‘De hand van Van Gaal’ de Nico Scheepmaker Beker voor beste sportboek van 2018. Die prijs werd uitgereikt tijdens het Sportfilmfestival in Rotterdam.

Hugo Logtenberg
De hand van Van Gaal
Prometheus, 2018
o.a. verkrijgbaar via bol.com >>

Voor De hand van Van Gaal sprak NRC-journalist Hugo Logtenberg (1974) uitgebreid met de technische staf van het Nederlands elftal uit 2014, spelers, tal van andere directbetrokkenen en Louis van Gaal zelf. Het resultaat is een unieke inkijk in de werkwijze van deze markante en succesvolle coach die, waar hij ook komt, weerstand en bewondering oproept.

“We krijgen zowel de onbuigzame als empathische kant van Van Gaal te zien. We kruipen nog net niet in het hoofd van de bondscoach, maar zitten steeds vlak naast hem in aanloop naar en op het WK van 2014 in Brazilië”, schrijft de jury in het rapport.

Voor de Nico Scheepmaker Beker 2018 waren vijf boeken genomineerd:

>> klik op de titel voor meer info over het boek bij bol.com

Jury – De juryleden: Ad Melkert (voorzitter), Wilfred van Buuren (sporthistoricus), Marie-José Kleef (journalist), Gert-Jan van Tilborg (boekhandel Donner in Rotterdam) en Renate Verhoofstad (sportjournalist).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.