Jan Leyers wint de E. du Perronprijs 2018 met ‘Allah in Europa’

Next Post
Previous Post

16 april 2019 | De E. du Perronprijs 2018 is toegekend aan Jan Leyers voor zijn boek Allah in Europa. Reisverslag van een ongelovige. De prijs wordt vandaag uitgereikt in de LocHal in Tilburg.

Jan Leyers, Allah in Europa
het reisverslag van een ongelovige
Das Mag, 2018
o.a. verkrijgbaar bij bol.com >>

‘Allah in Europa’ is het geschreven verslag van de reis die Jan Leyers (muzikant en tv-maker, wikipedia) maakte, waarin hij op zoek ging naar het gezicht van de islam in Europa. Het verslag van de reis werd in een achtdelige tv-serie, uitgezonden door de VPRO.

Allah in Europa leest volgens de jury ‘als een spannend verslag van gesprekken waarin heel verschillende denkbeelden tegen elkaar afgewogen worden’. Ze vindt het knap dat het boek nergens belerend of dwingend wordt, hoewel het overduidelijk een pleidooi is voor een open divers en inclusief Europa.

De prijs wordt toegekend aan schrijvers, kunstenaars of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2500 en een textielobject.

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 16 april in de LocHal in Tilburg. Voorafgaand aan de uitreiking houdt Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht, de achtste E. du Perronlezing.

De andere genomineerden voor de prijs waren:

In 2018 won Margot Vanderstraeten de prijs voor haar boek Mazzel Tov (2017).

  • E. du Perronprijs | site | wikipedia | berichten
    voor personen of instellingen die een bijdrage leveren aan een beter begrip van de multiculturele samenleving

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.