‘Het vers wint’ – een kleine hommage aan de criticus Kees Fens

Next Post
Previous Post

huis-clos-fens-2015Erik van den Berg, Kees Fens
Het vers wint
Van en over Kees Fens

Uitgeverij Huis Clos, februari 2015
softcover, 24 pagina’s, 20 x 11,5 cm
ISBN 9789079020287, verkoopprijs € 3,50
[bestel via boekenroute]

illustrator: Waldemar Post, vormgeving: Piet Gerards


Uitgeverij Huis Clos brengt in de serie Korte beentjes een kleine hommage aan de criticus Kees Fens uit.

Het vers wint, Van en over Kees Fens bevat de rede die Volkskrantredacteur Erik van den Berg hield bij de presentatie van Wiel Kusters’ Mijn versnipperd bestaan ­– Het leven van Kees Fens 1929-2008, op 24 juni 2014 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en de eerste en laatste recensie van Kees Fens voor de Volkskrant. De eerste, 1 maart 1969, was gewijd aan de Tuinen van Bomarzo van Hella S. Haasse en de laatste, geschreven in de week dat hij overleed (juni 2008), was gewijd aan de gedichten van Francesco Petrarca, de dichter die voor Fens de grootste was.

De recensies van Fens in de Volkskrant ontwikkelden zich op den duur tot beschouwingen die een leesfeest waren voor iedereen geïnteresseerd in literatuur van alle tijden.

Van de Bergs enthousiasmerende inleiding geeft een uniek inkijkje in de relatie de Volkskrant–Fens en getuigt van zijn bewondering voor de aartsvader van de moderne Nederlandse literatuurrecensie.

Korte Beentjes 6 verschijnt rond 18 februari, de dag van de Eerste Kees Fens-lezing door Wiel Kusters, biograaf van Fens, in de Rode Hoed te Amsterdam.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.