‘De boekhandel’ van Penelope Fitzgerald

Next Post
Previous Post

fitzgerald-boekhandel-2015Penelope Fitzgerald (vert. Mieke Prins)
De boekhandel

Uitgeverij Karmijn, maart 2015
Paperback met flappen, 160 pagina’s
ISBN 9789492168009, verkoopprijs € 17,95

bestel-basis

De boekhandel beginnen was een moedige stap. Het volhouden vergde alles wat ze in zich had.

Penelope Fitzgerald (1916-2000), publiceerde The Bookshop, haar tweede roman, in 1978. Het kwam op de shortlist voor de Booker Prize. Dat jaar won zij de prijs niet, maar wel het jaar daarop met Offshore.

The Bookshop kent al veel edities en vertalingen en komt nu in eindelijk in het Nederlands beschikbaar dankzij de jonge uitgeverij Karmijn.

Engeland, jaren ’60. Het afgelegen, geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continue geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje midden in de hoofdstraat. Florence heet ze, en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen, en daar een succes van te maken. Want Hardborough moet toch wel behoefte hebben aan een boekhandel?
Wat ze niet weet kan ze leren, en vol goede moed gaat Florence aan de slag.
Maar ondanks wilskracht en doorzettingsvermogen heeft Florence geen rekening gehouden met de slangenkuil waarin zij zich begeeft, en waarvan zij, in de tien jaar dat ze in het plaatsje woont, nooit eerder iets heeft gemerkt: het hele dorp heeft namelijk een mening over haar boekhandel…
Een weergaloos verhaal in een unieke eigen stijl geschreven, met een slotzin, zo perfect, dat je deze nooit meer vergeet. (uitgever)

UPDATE


mei 2017 – Van ‘De boekhandel’ is een voordeliger versie verschenen voor 10 euro > bestel


oktober 2017 – Van het boek is een film gemaakt door de Spaanse regiseuse Isabel Coixet (zie bij IMDB). De film won op de Frankfurter Buchmesse de prijs voor Beste Boekverfilming van het Jaar.

maart 2018 – De boekverfilming ‘The Bookshop’ is vanaf 7 juni te zien in Nederlandse bioscopen.

De trailer.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.