‘Joe Speedboot’ van Tommy Wieringa – na 10 jaar nog steeds een hit

Next Post
Previous Post

wieringa-speedboot-2015Tommy Wieringa
Joe Speedboot – jubileumuitgave

Uitgeverij De Bezige Bij, januari 2015
gebonden, linnen band met leeslint, 336 pagina’s
ISBN 9789023490036, verkoopprijs € 29,90
[bestel]

Joe Speedboot was de vierde roman van Tommy Wieringa (1967) debuteerde in 1995 met de roman ‘Dormantique’s manco’. Tien jaar later, in 2005, verscheen zijn vierde boek Joe Speedboot. Het werd een groot succes. Het werd vertaald in vijftien talen (waaronder het Hebreeuws en Hindi) en het heeft inmiddels de status van moderne klassieker.

Om het succes van 10 jaar Joe Speedboot te vieren heeft De Bezige Bij een fraaie jubileumuitgave gemaakt (de 54e druk), gebonden in linnen band.

In 2005 verscheen Tommy Wieringa’s Joe Speedboot, de virtuoos geschreven ontwikkelingsroman die onmiddelijk een immens succes werd. Het boek beleefde druk na druk en werd genomineerd voor onder meer de Libris Literatuur Prijs, de AKO Literatuurprijs, De Gouden Uil, en bekroond met de F. Bordewijk-prijs. Niet vaak werd een boek zo unaniem met lof overladen. ‘Door de goden aangeraakt’, schreef NRC Handelsblad, en ook in het buitenland verschenen ongekende recensies. (flaptekst)

Hoogleraar Nederlandse letterkunde Jos Joosten verzorgde een nawoord bij deze bijzondere editie, waarin hij onder andere ingaat op het plotse en snelle succes van de toentertijd relatief onbekende Tommy Wieringa.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.