Gerrit Komrij-prijs 2018 voor René van Stipriaan en zijn biografie van Bredero

Next Post
Previous Post

17 december 2018 | De Gerrit Komrij-prijs 2018, voor een publicatie die het best de oudere letteren populariseert, gaat naar René van Stipriaan voor zijn enthousiasmerende boek De Hartenjager, de biografie van Gerbrandt Andriaensz. Bredero.

René van Stipriaan, De Hartenjager
Querido, 2018
o.a. te koop bij bol.com >>>

 

De zevende Gerrit Komrij-prijs is voor René van Stipriaan en zijn biografie van Bredero (1585-1618).

Van Stipriaan heeft het in ‘De hartenjager’ niet alleen over het leven en de dood van Bredero, maar ook over diens roem: hoe is de schrijver voort blijven leven door de eeuwen heen. Dat klinkt voor sommige mensen misschien een beetje saai, maar de jury van de Gerrit Komrij-prijs vond dat juist bijzonder interessant.

Wat René van Stipriaan heeft gedaan, is precies wat de Gerrit Komrij-prijs voor ogen heeft: het enthousiasmeren voor de oudere letteren.

In 2012 is de Gerrit Komrij-prijs opgericht om de popularisatie van de oude letteren te eren. Komrij was gek op oude literatuur en hij heeft veel gedaan deze onder de mensen te brengen. De Gerrit Komrij-prijs gaat naar die persoon (of instantie) die het best / leukst / origineelst / etceterast de oudere literatuur onder de aandacht van een groot publiek weten te brengen.

  • Gerrit Komrij-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor een publicatie die het best de oudere letteren populariseert

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.