Erik Borgman schreef het Beste Theologische Boek van het jaar 2019/2020

Next Post
Previous Post


14 november 2020 | Theoloog Erik Borgman heeft met ‘Alle Dingen Nieuw’ het Beste Theologische Boek van het jaar 2019/2020 geschreven. Dat heeft de boekenjury van de Nacht van de Theologie bekendgemaakt.

• Erik Borgman
Alle Dingen Nieuw
Een theologische visie voor de 21ste eeuw
KokBoekencentrum, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>


‘Alle Dingen Nieuw’ is het eerste deel van een driedelige serie over theologie in de 21e eeuw. De schrijver onderzoekt in dit boek waar theologie begint en wat theologie op het oog heeft. Daarvoor gaat hij in gesprek met denkers, wetenschappers, kunstenaars en mystici uit heden en verleden.

“Borgman zoekt naar een theologie die zich niet opsluit in de kerk, zich ook niet acceptabel probeert te maken voor een sceptische wereld, maar naar een theologie die in deze wereld om zich heen kijkt om te zien of daar iets van God oplicht.
Dat levert geen gemakkelijke kost op. Je moet als lezer bereid zijn kopje onder te gaan en meegenomen te worden op de soms grillige baren van deze denker. Maar dat levert uiteindelijk een product op van een groots denker die met dit boek het markantste stuk theologie van dit jaar heeft afgeleverd.” (jury)

De jury bestaat uit recensenten van het dagblad Trouw en het Nederlands Dagblad.

Erik Borgman (1957) is hoogleraar publieke theologie en directeur van het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg. In 2012 was hij ‘Theoloog van het jaar’. [zie wikipedia]

  • Theologisch boek van het jaar | site | wikipedia | berichten
    juryprijs voor een theologisch boek, geschikt voor een groot publiek

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.