‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman wint de NS Publieksprijs 2020

Next Post
Previous Post


18-11-2020 | ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman (de Correspondent) heeft de NS Publieksprijs 2020 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2020. De winnaar werd bekendgemaakt in talkshow M op NPO 1.

• Rutger Bregman
De meeste mensen deugen
Een nieuwe geschiedenis van de mens
de Correspondent, 2019

<< o.a. te koop via bol.com >>


In De meeste mensen deugen beschrijft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mens. Hij neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen.

Er is dit jaar een recordaantal stemmen uitgebracht op de NS Publieksprijs. In een jaar waarin iedereen meer thuis is en meer boeken leest, wordt er ook vaker gestemd. De meeste mensen deugen kreeg  26% van de in totaal 159.905 stemmen die werden uitgebracht. Afgelopen jaar waren er 111.000 stemmen, het vorige record stamt uit 2016 met 118.312 stemmen.

Bregman, die als journalist werkt voor de Correspondent, ontvangt een bedrag van 7.500 euro, een sculptuur en een eerste-klas-treinkaart voor een jaar.

De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2019 tot 1 juli 2020). De andere genomineerden waren:

>> klik op de titel voor meer info over het boek bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.