‘Boekenjacht’ – Verhalen uit de boekenwereld door Cornelis Jan Aarts

Next Post
Previous Post


Antiquaren, marktkooplui, zielsverwante boekengekken, meesterdrukkers, bekende en onbekende schrijvers, redders van ontheemde boeken, boekhistorici, bibliografen, conservatoren en uitgevers kruisten zijn pad…

• Cornelis Jan Aarts
Boekenjacht
Uitgeverij Fragment, november 2020
gebonden, 248 pagina’s, € 35,00

<< Bestel bij de uitgever >>


Cornelis Jan Aarts is een fervent boekenjager en stroopt al meer dan vijftig jaar markten, beurzen, veilingen en antiquariaten af. Boekenjacht beschrijft vele facetten van een grenzeloze hartstocht – ook in letterlijke zin, want buitenlandse reizen lopen steevast uit op speurtochten naar obscure boeken. Zijn boekenliefde is oeverloos en eindeloos onbekende edities van Willem Elsschot wekken evenzeer zijn begeerte als Zwarte Beertjes met kleurige omslagen van Dick Bruna.
Antiquaren, marktkooplui, zielsverwante boekengekken, meesterdrukkers, bekende en onbekende schrijvers, redders van ontheemde boeken, boekhistorici, bibliografen, conservatoren en uitgevers kruisten zijn pad. Velen van hen worden ten tonele gevoerd, vaak in een onverwachte situatie of in vermomde gedaante. Zijn overleden vrienden Serge Sitniakowsky en Gerrit Komrij worden herdacht in liefdevolle portretten. (uitgever)

  • Boekenjacht verschijnt in november 2020 bij Uitgeverij Fragment, in linnen gebonden, met stofomslag en voorzien van meer dan 400 afbeeldingen in kleur.
    Oplage: 250 exemplaren. Te bestellen bij de uitgeverij.


C.J. Aarts deed regelmatig verslag van zijn jacht op boeken in het tijdschrift ‘Boekenwereld’. Een van die verhalen uit de begintijd was het artikel ‘Berenjacht op Lepelenburg’ (De boekenwereld. Jaargang 23, nr. 4, juni 2007) en is online te lezen bij DBNL.
De in deze column beschreven jacht op Zwarte Beertjes en vooral deeltjes Havank was onderdeel van een van zijn vele projecten: het samenstellen van een ‘Havank-Bibliografie’.


over dit boek…

update

  • Ook de tweede druk van 200 ex. is al weer uitverkocht.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.