‘De ultieme vergaarbak’ – Gerrit Komrij gedundrukt door Van Oorschot

Next Post
Previous Post

Inmiddels een traditie waar menig boekenliefhebber naar uitkijkt: wie is er dit jaar ‘gedundrukt door Van Oorschot’? Voor de achtste uitgave in deze reeks is dit jaar gekozen voor Gerrit Komrij.

Gerrit Komrij
Komrij ; De ultieme vergaarbak
gedundrukt door Van Oorschot

Van Oorschot, november 2020
ISBN 9789028223004,
hardcover, 320 pagina’s, € 27,50

<< o.a. te koop via bol.com >>


Net als Gerrit Komrij zelf is zijn immense oeuvre een vat vol tegenstrijdig- en veelzijdigheden. Zijn poëzie wordt – tegen de mode van de tijd in – gekenmerkt door de vaste vorm en hang naar ernst, gehuld in humor. Op het vlak van de kritiek en essayistiek was hij fel en scherp, maar zoals hij alles wat los en vast zat over de hekel haalde, zo liefdevol en gepassioneerd schreven er maar weinigen. En voor zijn dwarsheid was niemand veilig.

Een weg banen door het werk van een schrijver die kon doen ontvlammen en blussen, kussen en klauwen, is er een langs vele pleisterplaatsen. De ultieme vergaarbak doet ze allemaal aan, zonder onderscheid: de gedichten en de verhalen, de verspreide stukken over literatuur, televisie en de maatschappij, en wat er dan nog overschiet. Eindelijk ‘gedundrukt door Van Oorschot’ worden alle kanten van Komrijs werk en persoon belicht en beschaduwd. (uitgever)

over dit boek…

In deze reeks verschenen de volgende titels:

.  

   

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.