Ellen Deckwitz wint de eerste editie van De Johnny 2021

Next Post
Previous Post


12-11-2021 | Ellen Deckwitz is de winnaar van de eerste editie van De Johnny 2021, de nieuwe oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking werd bekendgemaakt dat Ellen Deckwitz de winnaar is van de eerste editie van De Johnny 2021, de nieuwe oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Naast Ellen Deckwitz waren Rodaan Al Galidi en Babs Gons de genomineerden.

“Ellen Deckwitz is een entertainer pur sang: in haar werk zoekt ze het experiment en met haar optredens zet ze haar teksten kracht bij. In haar poëzie blijft altijd iets ongezegd waardoor ze het publiek iets geeft om over na te denken. Haar teksten zijn bijzonder gelaagd en veelzijdig. Ze dicht zowel over ‘mannen die even weg moeten’, haar familie met in het bijzonder haar Indische grootmoeder, als over Game of Thrones. De jury waardeert tevens haar enthousiasmerende boeken Olijven moet je leren lezen en Dit gaat niet over grasmaaien die aanzetten tot het beleven van poëzie.”, aldus de jury.

Jury – De jury, die na rijp beraad de winnaar van De Johnny 2021 koos, bestond uit: Babeth Fonchie, dichter en schrijver; Erik Jan Harmens, dichter, schrijver, Poetryslam-kampioen, podcastmaker; Onias Landveld, spoken word-artiest, presentator, schrijver en oprichter van Wosu Productiehuis; Dieuwertje Mertens, journalist, literatuurcriticus en podcastmaker; Yannick Moyson, podiumdichter, verbonden aan Mensen Zeggen Dingen België en organisator van open podia.

Prijs – De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000, waarvan € 2.000 door de winnaar wordt uitgereikt aan een opkomend talent naar keuze. Ellen Deckwitz koos hiervoor spoken word-artiest en dichter Jasper Albinus. Naast de geldprijs ontving de winnaar uit handen van de Stichting voor Poëzie en het Gesproken Woord de Johnny van Doorntrofee.

 • De Johnny | site | wikipedia | berichten
  oeuvreprijs voor podiumpoëzie
 • Next Post
  Previous Post

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.