‘Een mogelijk begin van veel’ – een ontmoeting met 29 dichters in woord en beeld

Next Post
Previous Post

Een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Een fotoboek, een bundel interviews en een poëziebloemlezing ineen.

• Hester van Hasselt, Bianca Sistermans (fotograaf)
Een mogelijk begin van veel
29 dichters aan het werk
Querido, november 2021
9789021436074, hardcover, 264 pagina’s, € 26,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

‘Een mogelijk begin van veel’ is een ontmoeting met 29 dichters in woord en beeld. Een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Portretten dicht op de huid, gesprekken over het schaamteloze gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, eerzucht en gretigheid, over glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik.

In Een mogelijk begin van veel weerklinkt een veelstemmig geluid uit het hedendaagse poëzielandschap. Een fotoboek, een bundel interviews en een poëziebloemlezing ineen.

Met onder anderen Hafid Bouazza, Anneke Brassinga, Remco Campert, Radna Fabias, Eva Gerlach, Maarten van der Graaff, Rozalie Hirs, Sasja Janssen, Bernke Klein Zandvoort, Antjie Krog, Delphine Lecompte, Ted van Lieshout, Lieke Marsman, Joost Oomen, Ester Naomi Perquin, Alfred Schaffer, K. Schippers, Mustafa Stitou, Vrouwkje Tuinman, Anne Vegter, Edward van de Vendel en Menno Wigman.

zie ook…

 

Van Hester van Hasselt en fotograaf Bianca Sistermans verscheen in 2017 een boek over de dichters van de eenzame uitvaart.

Hester van Hasselt en Bianca Sistermans
Hier besta ik; in eenzaamheid gestorven
Querido, 2017

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.