‘Bistro Manon’ van Manon Proper is Kookboek van het Jaar 2021

Next Post
Previous Post


16-11-2021 | ‘Bistro Manon’ van Manon Proper is door de Food and Friends vakjury gekozen als Kookboek van het Jaar 2021. De publieksprijs gaat naar ‘Uit de keuken van Fatima’ van foodblogger Fatima El Irari.

• Manon Proper
Bistro Manon
dagelijkse inspiratie voor het hele gezin
Good Cook, 2021

< o.a. te koop via bol.com >

Manon zet aan tot gezond eten en laat zien dat je met simpele en snelle recepten iets verrassends op tafel kunt zetten.”, aldus de juryleden. “Het  fantastische familie kookboek valt op tussen de andere kookboeken.

De kookboeken-verkiezing is georganiseerd door het culi-platform Food and Friends, met een vakjury- en een publieksprijs, voor zowel Nederlandse als vertaalde kookboeken.

Genomineerd waren:

De Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs
Meer dan 17.500 culi fans hebben gestemd op de Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs. En de winnaar is: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders van Fatima El Irari.

De awards
De organisatoren van de kookboeken verkiezing zijn van mening dat bij het maken van kookboeken de fotograaf en vormgever een essentiële bijdrage leveren en een eigen, speciale award verdienen.
Sven ter Heide, fotograaf van Big green egg – modus operandi (uitgeverij Komma) en de Deense Sigrid Gry Laursen vormgeefster van Nordic family kitchen (Mikkel Karstad – Uitgeverij Terra) ontvingen deze awards.

  • Kookboek van het Jaar | site | wikipedia | berichten
    jury- en publieksprijs voor het beste kookboek

winnaars
2021 - Manon Proper, Bistro Manon ; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin (Good Cook)
2017 - David Frenkiel en Luise Vindahl, The Green Kitchen at Home ; gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag (Uitgeverij Becht)

In 2021 herleeft de Kookboek van het Jaar verkiezing, nu georganiseerd door het kookplatform Food and Friends.
Van 2007 t/m 2017 vond de Kookboek van het Jaar verkiezing plaats, gekoppeld aan de Kookboeken7daagse, georganiseerd door Fusina Verloop.
(In 2015 begon de CPNB met de Kookboekenweek en het Gouden Kookboek.)

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.