‘Een Kookboek’ van Seppe Nobels wint de titel Het Gouden Kookboek 2021

Next Post
Previous Post


4 november 2021 | Op de Avond van het Kookboek werd ‘Een Kookboek’ van Seppe Nobels (Lannoo) uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2021, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar.

• Seppe Nobels
Een Kookboek
450 klassiekers
Lannoo, 2021

< o.a. te koop via bol.com >

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2021: ‘Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met “Mag ik u inspireren…” Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot zijn recht komen. Dit eigentijdse, ‘chefwaardige’ kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok. Met veel aandacht voor groente is dit een zeer toekomstbestendig kookboek te noemen. Een Kookboek is zo’n kookboek dat zelden verschijnt maar dat je over 30 jaar nog veelgebruikt in iemands keuken ziet staan.’

Seppe Nobels (1982) is de Belgische chef van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. In 2021 kreeg Nobels ook een groene Michelinster voor zijn op groenten geïnspireerde keuken en duurzame filosofie. Dit gevoel voor duurzaamheid zie je terug in ‘Een Kookboek’, waar Nobels het koken van seizoengroenten aanmoedigt. Nobels laat in zijn vijfde kookboek elke groente schitteren.

De andere kanshebbers op Het Gouden Kookboek 2021 waren:

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De bekendmaking is ook gelijk de start van de De Kookboekenweek van 5 t/m 14 november 2021.

—————————-

winnaars
2021 - Seppe Nobels, Een Kookboek (Lannoo)
2020 - Yvette van Boven, Home Made Basics (Nijgh & Van Ditmar)
2019 - Vanja van der Leede, Indorock (Nijgh & Van Ditmar)
2018 - Jigal Krant , TLV – Recepten en verhalen uit Tel Aviv (Nijgh & Van Ditmar)

Het Gouden Kookboek is onderdeel van de Kookboekenweek, een promotiecampagne van het CPNB, die voor het eerst plaats vond in 2015.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.