‘Dwars tegen de keer’ in Salon Saffier – Mieke Koenen over Ida Gerhardt

Next Post
Previous Post

koenen-gerhardt-2014Op zondag 19 april 2015 vertelt Mieke Koenen in Salon Saffier hoe zij als een schatgraver de laatste jaren op zoek was naar documenten, archiefstukken, brieven en andere materialen voor haar biografie van Ida Gerhardt en schetst zo, geïllustreerd met voordracht en beelden, een portret van het leven en werk van deze markante en eigenzinnige dichteres.

Dwars tegen de keer, portret van dichteres Ida Gerhardt, door Mieke Koenen, biografe Gerhardt – voordracht en beeldmateriaal – zondag 19 april 2015 14.30 u.

lokatie: Wijde Doelen 8A, Utrecht – toegang: € 17,00 – In verband met beperkte ruimte is tijdig reserveren noodzakelijk

 Ida Gerhardt (1905-1997), een van Nederlands belangrijkste dichters, ontving sinds haar debuut in 1940 voor haar werk vele prijzen, met als bekroning de P.C. Hooftprijs – de Staatsprijs voor Letterkunde (1980).

Mieke Koenen is universitair docent Latijn aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij schreef een proefschrift over Lucretius en publiceerde onder andere Stralend in gestrenge samenhang, Ida Gerhardt en de klassieke oudheid (2002) en, samen met Ben Hosman, een bloemlezing uit de correspondentie van Gerhardt: Courage! (2005). In 2014 verscheen haar veel geprezen biografie over Ida Gerhardt, Dwars tegen de keer.

Salon Saffier is een intiem literair theatertje – dat nu 19 jaar bestaat -, waar het accent ligt op literair-historische onderwerpen en dat in de loop der jaren bij het publiek veel waardering heeft geoogst. www.salonsaffier.nl

boek
Mieke Koenen
Dwars tegen de keer, leven en werk van Ida Gerhardt
Uitgeverij Athenaeum, oktober 2014
meer over boek

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.